Maak heerlijk en uniek eten

Heb je inspiratie nodig voor je kookkunsten of is het zoveelste kookboek niet het antwoord? Dan zou je kunnen overwegen om te investeren in een sous vide machine. Sous vide is Frans en betekent "in vacuüm", wat tot op zekere hoogte de functionaliteit van de machine verklaart. Wij hebben veel verschillende machines voor vacuüm verpakken en sous vide.

Sous vide is de toekomstige manier om heerlijk mals vlees te bereiden. Je doet het vlees in een zak die vervolgens vacuüm verpakt wordt. Vervolgens stop je de zak met vlees zonder lucht in je sous vide machine. Het vlees wordt tussen de 2 en 48 jaar gegaard, wat zorgt voor een mals en doorbakken resultaat. Tegelijkertijd worden de pezen en het vet in het vlees opgelost,terwijl de goede, volle smaak behouden blijft. Na het waterbad wordt het vlees op de pan geroosterd of geflambeerd om een goede en knapperige korst te krijgen.

Niet alleen vlees kun je bereiden met een sous vide machine. Ook als je bijvoorbeeld eieren pasteuriseert of groenten bereidt, geeft sous vide een goed resultaat.

Een vacuümverpakker kan voor veel meer gebruikt worden dan sous vide. Als je bijvoorbeeld vlees klaarmaakt voor de grill, is een stukje gemarineerd vlees in een vacuümzak echt heerlijk. Vacuüm verpakken is geschikt voor alles wat je in een koelkast kan bewaren, of het nu gaat om vlees, fruit of groenten. Als je alle lucht uit een zak met eten haalt, blijft het langer vers. Als je zakken, accessoires of iets anders voor je vacuümverpakker of sous vide-machine nodig hebt, vind je op Proshop altijd een grote selectie.

Producten in je zoekopdracht: 15